Van Pinterest tot woonkamer in 3 stappen

Pinterest, woonkamer, inspiratie, tips, interieur, signature

De meeste vrouwen hebben vast en zeker enkele inspiratieborden vol met interessante pins in verband met interieurdecoratie. Dit is tegenwoordig één van de beste manieren om op zoek te gaan naar jouw droominterieur. Wij geven je graag enkele tips om jouw woonkamer helemaal Pinterest-waardig te maken!

Zorg voor voldoende licht 

Last van te weinig lichtinval? Probeer dan vooral met lichte kleuren te werken. Alle muren spierwit verven is ook niet nodig tenzij je een moderne look wilt creëren. Het is perfect mogelijk om te werken met pastelkleuren of grijze tinten zoals lichtblauw en lichtgrijs. Deze kleuren geven de ruimte onmiddellijk een ruimer gevoel. 

Haal het meeste uit kleine ruimtes

Woon je op een appartement? Of heb je niet veel plaats in je huidige woning? Geen enkel probleem! Door slim om te gaan met de schikking en de keuze van je meubels, kan je meer uit je ruimte halen dan je denkt! Denk goed na over de locatie van je televisie. Bij de meeste mensen is de televisie het centrale punt van de woonkamer. Wanneer je je multimedia centraal in de kamers plaatst, heb je minder ruimte vrij voor andere meubels of decoratie. Het werkt vaak zeer beperkend. Daarom raden we je aan om twee keer na te denken over de plaatsing van je televisie.

Zorg dat je je gemakkelijk kan verplaatsen binnen de woonkamer en kies voor reflecterende accessoires en oppervlakken. Op deze manier lijkt de ruimte een stukje groter. Daarnaast creëren materialen zoals koper, goud en brons een natuurlijke reflectie waardoor er meer licht in de ruimte valt.

Alles geplant

Een laatste manier om je woonkamer wat extra diepte te geven is door planten aan te schaffen. Maar let op, planten zijn relatief duur en vragen wel wat aandacht. Probeer jezelf niet te overschatten en  begin geleidelijk aan. Kies daarom planten die weinig onderhoud vragen en als dit goed afloopt kan je verder experimenteren. Planten geven je interieur een directe upgrade, mits goed onderhoud en verzorging.

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Signature Projects realiseert uw totaalinrichting vanaf de eerste schets tot de volledige afwerking. Hiervoor staan de jarenlange ervaring en know-how van de zaakvoerder garant.